Házilag készült ételek, gyorsan, a hét minden napjára!

Workers' Gastronomy

Tavaszi lecsó padlizsánnal, cukkinivel

A tökéletes köret bármihez, vagy laktató egytálétel

2019. május 13. - Tóth Viktória Ivett

20190513_190914.jpg

Elkészítés: 30 perc / Szint: könnyű / Vega

A hétvégén egy nagyon egyszerű köretet készítettem egy húételhez, most megosztom veletek, hogy ti is kipróbálhassátok. Sokan nem kedvelik a padlizsánt és a cukkinit ízük, de méginkább állaguk miatt, ebben a kombinációban viszont biztos, hogy mindenkit meg fognak nyerni.

Hozzávalók:

  • 1 padlizsán
  • 2 cukkini
  • 1 kaliforniai paprika
  • 4 paradicsom / 8 koktélparadicsom
  • 3 hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só, bors ízlés szerint
  • grill zöldségfűszer-keverék
  • 3 ek olívaolaj

Elkészítés:

  1. Kockára vágjuk az alapanyagokat, előkészítjük a fűszereket.
  2. A hagymát, a paprikát és a paradicsomot együtt tesszük fel, 10 perc alatt, lefedett serpenyőben pároljuk az olajon, kevés sóval, borssal ízesítve, a tört, vagy felkarikázott fokhagymát hozzáadva.
  3. A cukkinit és a padlizsánt is hozzáadjuk, még 10 percig pároljuk őket, majd eltávolítjuk a fedőt, és nagy lángon elfőzzük alóla a vizet, enyhén le is piríthatjuk.

Jó étvágyat!

20190513_190854.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://workersgastronomy.blog.hu/api/trackback/id/tr1914824840

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása