Házilag készült ételek, gyorsan, a hét minden napjára!

Workers' Gastronomy

Borsópörkölt

Egy igazán egyszerű és olcsó fogás, főtt tésztával

2019. április 14. - Tóth Viktória Ivett

20190414_222103.jpg

Elkészítés: 30 perc / Szint: könnyű / Húsmentes

A borsópörkölt egy magyaros ízvilágú, ám végtelenül egyszerű étel, amit bármelyik sietős hétköznap este összedobhatunk. A tipikus köret mellette nokedli, vagy bármilyen főtt étszta.

Hozzávalók:

  • 400 g zöldborsó
  • 1 fej hagyma
  • 2 ek olívaolaj
  • 250 g tejföl (12%)
  • 2 ek őrölt fűszerpaprika
  • só, bors ízlés szerint

Elkészítés:

  1. Összevágjuk a hagymát, egy kevés olajon megdinszteljük, megsózzuk.
  2. A serpenyőbe / lábasba tesszük a borsót, egy pohár vízzel felöntjük (a párolódás során elfő), edő alatt a borsó állapotától függően (fagyott vagy sima), lefedve puhára pároljuk [10-20 perc]. Ezalatt megfőzzük a tésztát.
  3. A puha borsóra, ha a víz elfőtt, rászórjuk a borsot, a paprikát, sózzuk, majd pár perc pirítás után hozzáadjuk a tejfölt és felfőzzük.

Jó étvágyat!

20190414_222241_1.jpg

20190411_182555.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://workersgastronomy.blog.hu/api/trackback/id/tr114764378

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása