Elkészítés: 30 perc / Szint: könnyű / Húsmentes
A borsópörkölt egy magyaros ízvilágú, ám végtelenül egyszerű étel, amit bármelyik sietős hétköznap este összedobhatunk. A tipikus köret mellette nokedli, vagy bármilyen főtt étszta.
Hozzávalók:
- 400 g zöldborsó
- 1 fej hagyma
- 2 ek olívaolaj
- 250 g tejföl (12%)
- 2 ek őrölt fűszerpaprika
- só, bors ízlés szerint
Elkészítés:
- Összevágjuk a hagymát, egy kevés olajon megdinszteljük, megsózzuk.
- A serpenyőbe / lábasba tesszük a borsót, egy pohár vízzel felöntjük (a párolódás során elfő), edő alatt a borsó állapotától függően (fagyott vagy sima), lefedve puhára pároljuk [10-20 perc]. Ezalatt megfőzzük a tésztát.
- A puha borsóra, ha a víz elfőtt, rászórjuk a borsot, a paprikát, sózzuk, majd pár perc pirítás után hozzáadjuk a tejfölt és felfőzzük.
Jó étvágyat!