Házilag készült ételek, gyorsan, a hét minden napjára!

Workers' Gastronomy

Tárkonyos gombaleves

A csirkeragu leves vega verziója

2019. április 27. - Tóth Viktória Ivett

20190427_200831.jpg

Elkészítés: 20 perc / Főzés: 35 perc / Szint: könnyű

A kedvenc levesfűszereim egyike a tárkony. Mindegy, hogy csirkeragu levest, vagy gombalevest készítünk vele, a folyamat hasonló; ez a verzió talán még egyszerűbb, mert megúszhatjuk a hússzeleteléssel eltöltött időt. A recept 4 adagra szól, közepes / kis fazékban.

Hozzávalók:

  • 3 közepes répa
  • 2 közepes petrezselyemgyökér
  • 1 csokor friss petrezselyemzöld
  • 6-8 közepes fej gomba
  • 3 közepes fej vöröshagyma
  • 1 karalábé
  • 1 kis (szelet) zeller
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 150 g borsó
  • 4 db leveskocka
  • só, bors ízlés szerint
  • 1 ek tárkony
  • 250 g tejföl (12%)
  • 2 ek olaj

Elkészítés:

  1. A hozzávalókat előkészítjük: a vöröshagymát apróra kockázzuk, a zöldségeket felkarikázzuk / felszeleteljük, majd 2 ek olajon egy lábasban lefedve pároljuk, sóval, borssal ízesítjük.
  2. Megtisztítjuk a gombafejeket, vékonyan felszeleteljük, majd az előpárolt zöldségekhez adjuk és felöntjük annyi vízzel, hogy a hozzávalókat ellepje (fazéktól függ, 1-1,5 l), hozzáadjuk a leveskockát, a tárkonyt, a felaprított petrezselyemzöldet, és 30 percig főzzük.
  3. A kész levesből szedőkanállal kiveszünk egy tálnyit és simára keverjük a tejföllel. A tejfölös levet visszaöntjük a fazékba, még egyszer felforraljuk, és lehet tálalni.

Tipp: Ezek a levesek másnapra még finomabbak, hiszen, ha egy éjszakát állnak a hűtőben, jobban összeérnek az ízek. Tálaláskor facsarhatunk bele néhány csepp citromlevet is, mert vannak, akik a tárkonyos leveseket savanykás ízvilággal kedvelik igazán.

Jó étvágyat!

20190427_200955.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://workersgastronomy.blog.hu/api/trackback/id/tr7014790132

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása