Elkészítés: 30 perc / Sütés: 45 perc / Szint: könnyű
Eddig még nem tettem fel csirkemell receptet, ideje volt pótolnom már :) Az aszalt szilvás csirkemell egy apró göngyölt hússzelet bacon szalonnába csomagolva, a közepében finom aszalt gyümölccsel és feta sajttal.
Hozzávalók:
- 1 kg csirkemell
- 500 g szeletelt (füstölt) bacon szalonna
- 200 g aszalt szilva
- 200 g feta / krémfehérsajt
- olaj
- só, bors ízlés szerint
Elkészítés:
- A csirkemelleket vékony, kis szeletekre vágjuk, amelyek alkalmasak a göngyölésre, sóval, borssal ízesítjük.
- 1 szelet bacont 1 szelet csirkével, egy kocka fetával és 1-2 szem aszalt szilvával föltekerünk, majd a göngyölt húsokat egy kiolajozott jénai tálban egymás mellé helyezzük.
- 108°-on, előmelegített sütőben lefóliázva sütjük [30 perc], majd a fóliát eltávolítva pirítjuk [15 perc].
Tipp: sokan nem szeretik az aszalt szilvát. Ha tudjuk, hogy ilyen vendégünk érkezik, a szilvát helyettesítsük aszalt barackkal, mert az is ugyanolyan finom. Ez az étel újramelegítve is megőrzi állagát, ízvilágát, tehát több napig is fogyasztható.
Jó étvágyat!