Házilag készült ételek, gyorsan, a hét minden napjára!

Workers' Gastronomy

Aszalt szilvás baconös csirkemell

Mert minden asztalra illik

2019. április 27. - Tóth Viktória Ivett

20190420_195825.jpg

Elkészítés: 30 perc / Sütés: 45 perc / Szint: könnyű

Eddig még nem tettem fel csirkemell receptet, ideje volt pótolnom már :) Az aszalt szilvás csirkemell egy apró göngyölt hússzelet bacon szalonnába csomagolva, a közepében finom aszalt gyümölccsel és feta sajttal.

Hozzávalók:

  • 1 kg csirkemell
  • 500 g szeletelt (füstölt) bacon szalonna
  • 200 g aszalt szilva
  • 200 g feta / krémfehérsajt
  • olaj
  • só, bors ízlés szerint

Elkészítés:

  1. A csirkemelleket vékony, kis szeletekre vágjuk, amelyek alkalmasak a göngyölésre, sóval, borssal ízesítjük.
  2. 1 szelet bacont 1 szelet csirkével, egy kocka fetával és 1-2 szem aszalt szilvával föltekerünk, majd a göngyölt húsokat egy kiolajozott jénai tálban egymás mellé helyezzük.
  3. 108°-on, előmelegített sütőben lefóliázva sütjük [30 perc], majd a fóliát eltávolítva pirítjuk [15 perc].

Tipp: sokan nem szeretik az aszalt szilvát. Ha tudjuk, hogy ilyen vendégünk érkezik, a szilvát helyettesítsük aszalt barackkal, mert az is ugyanolyan finom. Ez az étel újramelegítve is megőrzi állagát, ízvilágát, tehát több napig is fogyasztható.

Jó étvágyat!

20190420_110738.jpg

20190420_110814.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://workersgastronomy.blog.hu/api/trackback/id/tr4314790098

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása