Házilag készült ételek, gyorsan, a hét minden napjára!

Workers' Gastronomy

A legklasszabb reggeli maradék zöldségekből és tojásból

Alias "tojáslepény", liszt nélkül, omlett jelleggel

2019. május 07. - Tóth Viktória Ivett

20190505_174854.jpg

Elkészítés: 15 perc / Szint: nagyon könnyű / 2 főre

A tojáslepény valójában egy feltuningolt omlett, aminek az elkészítése során felhasználhatjuk a félbe vágott paprika-maradéktól kezdve a megpuhult paradicsomon át minden hűtőben ragadt zöldségünket. Egyszer régebben, valami ütős reggelit akartam csinálni a páromnak: összedobtam egy jó sonkás hagymás alapot, lecsó jelleggel, és rájöttem, milyen jó, ha az egészet tojással vegyítem. Próbáld ki ezt a laktató, tojásos-zöldséges reggelit, amibe konkrétan bármit belekeverhetsz:

Az én hozzávalóim:

  • 1 hagyma
  • 1 paprika
  • 1 paradicsom / 5-6 koktélparadicsom
  • 4 szelet sonka / bacon / szalámi
  • 8 tojás
  • 4 szelet sajt
  • 2 ek olaj
  • só, bors

Elkészítés:

  1. Apróra vágjuk a zöldségeket, a hagymát, a sonkát (vagy más húst), sózzuk, borsozzuk, egy serpenyőben kevés olajon, lefedve pároljuk, míg a hozzávalók puhák nem lesznek [5 perc].
  2. A tojásokat feltörjük, kikeverjük egy tálban egy kevés sóval, borssal, ízlés szerint más fűszerekkel (pl. majoránna), majd ráöntjük a zöldségekre és összekeverjük.
  3. A tojásos zöldségre fektessünk sajtszeleteket, vagy reszeljük meg sajttal. A serpenyőre rátesszük a fedőt, az egész tojáslepényt hagyjuk összesülni [5-10 perc].
  4. A kész ételt, ha megfelelő mennyiségű olajat használtunk, egyszerűen csúsztassuk ki egy tányérra, és tálalhatjuk.

A múltkor nem volt a hűtőben semmilyen szalonna vagy szalámi, de találtam egy kis fetát, amit ugyanolyan klassz, extra ízt adott a reggelinek, mint egy kis sonka - vegáknak is ajánlom. Tipp: amint ráöntöttük a tojást a keverékre, és belekerült a sajt, fedjük is le, hogy az étel felülről főljön, amíg alulról sül. Ez azért szükséges, mert különben a lepény alja túlsül, a felső réteg pedig nyers és folyékony marad.

 Jó étvágyat!

 20190505_174927.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://workersgastronomy.blog.hu/api/trackback/id/tr4114811772

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása