Házilag készült ételek, gyorsan, a hét minden napjára!

Workers' Gastronomy

Gombafasírt

Hidegen, vagy melegen

2019. április 22. - Tóth Viktória Ivett

gombak.jpg

Elkészítés: 45 perc / 10 perc - forró olajban / Szint: könnyű

A gombafasírt kívül roppanós, belül puha és fűszeres finomság, ami nem csak közvetlenül az elkészítés után ízletes, hanem akár napokkal később is. A gomba alacsony kalóriatartalma miatt ajánlom a fogyókúrázóknak, viszont zsemlét, zsemlemorzsát tartalmaz. Az olaj használatát is kikerülhetjük, ha olaj nélküli sütőt használunk.

Hozzávalók:

  • 1.5 kg gomba (csiperke)
  • 3 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor friss petrezselyem
  • 4 tojás
  • 3 zsemle
  • 6 ek zsemlemorzsa
  • 1,5 dl olívaolaj
  • 2 tk kakukkfű
  • só, bors
  • 4 dl napraforgóolaj a sütéshez

Elkészítés:

  1. Megtisztítjuk a gombafejeket, majd nagylyukú reszelőn lereszeljük. A hagymát apróra kockázzuk, a fokhagymát összetörjük.
  2. Az olívaolajon megdinszteljük a hagymát, majd hozzáadjuk a reszelt gombát, a fokhagymát, ízlés szerint sóval, borssal és kakukkfűvel fűszerezzük. A keveréket lefedett serpenyőben puhára pároljuk [20 perc], amikor kész van, levesszük a fedőt és addig sütjük, míg a levének a nagy része el nem fő [5-10 perc].
  3. A kész masszát egy tálban összekeverjük a tojással, az apróra vágott friss petrezselyemmel, hozzáadjuk a szétmorzsolt zsömlét, és annyi zsemlemorzsát keverünk bele, amíg a püré jól formázhatóvá nem válik.
  4. A napraforgóolajat egy serpenyőben forróra hevítjük, majd tenyérnyi, lapos fasírtokat helyezünk bele, amelyeket kb 5-5 percig sütünk mindkét oldalán. A kész fasírtokról az olajat szalvétán lecsöpögtetjük, majd tálalhatjuk.

Tipp: A gombafasírt akkor jó, ha már egészen sötétbarna a külseje: akkor lesz ropogós, de mégsincs túlságosan kiszárítva. Figyeljünk oda a végén, ugyanis ha ennél az állapotnál nem vesszük ki őket az olajból, meg fognak égni.

Jó étvágyat!

A bejegyzés trackback címe:

https://workersgastronomy.blog.hu/api/trackback/id/tr6714779772

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása