Házilag készült ételek, gyorsan, a hét minden napjára!

Workers' Gastronomy

Rakott kelbimbó a hétköznapokra

Csomagold el és melegítsd újra, amikor csak jólesik!

2019. április 13. - Tóth Viktória Ivett

20190324_200634.jpg

Elkészítés: 20 perc / Sütési idő: 40 perc - 180°C / Szint: könnyű / Húsmentes

Számomra a kelbimbó abszolút megunhatatlan alapanyag, mégis, szinte mindig rakott formában készítem el, ugyanis egy eléggé semleges ízű alapanyagról van szó. A kelbimbó tojással, tejföllel, és pikáns fűszerekkel kellemes és laktató kombinációt alkot, és mivel kevés idő- és energiaráfordítást igényel, bármikor elkészíthetjük. Tipp: újramelegítve is finom, így nyugodtan magunkkal vihetjük a munkába reggelire, vagy ebédre.

Hozzávalók:

  • 800 g kelbimbó
  • 10 db tojás
  • 300 g tejföl (12%)
  • 1 csésze zsemlemorzsa
  • 2 ek csípős paprikakrém
  • só, bors ízlés szerint

Elkészítés:

  1. A kelbimbót sós vízben puhára főzzük (villa szúrópróbával ellenőrizzük) [20 perc]
    Ezalatt a tojásokat keményre főzzük [10 perc]

    A sütőt 180°C-ra előmelegítjük.
  2. A kész kelbimbókat fejenként kettévágjuk, a tojásokat felszeleteljük.
    A tejfölt összekeverjük a paprikakrémmel.
  3. Egy jénai tál aljára zsemlemorzsát szórunk, (ez felszívja a nedvességet sütés közben), majd elkezdjük egymásra rakni a rétegeket: 1. kelbimbó sózva, borsozva; 2. tojás; 3. tejföllel megkenjük. A folyamatot háromszor megismételjük, majd újabb réteg zsemlemorzsa következik.
  4. Kb. 40 perc alatt sütjük, míg a zsemlemorzsa aranybarnára nem pirul.

Jó étvágyat!

20190324_203957.jpg

20190324_215020_1.jpg

20190217_170958.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://workersgastronomy.blog.hu/api/trackback/id/tr3514761978

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása