Elkészítés: 20 perc / Sütési idő: 40 perc - 180°C / Szint: könnyű / Húsmentes
Számomra a kelbimbó abszolút megunhatatlan alapanyag, mégis, szinte mindig rakott formában készítem el, ugyanis egy eléggé semleges ízű alapanyagról van szó. A kelbimbó tojással, tejföllel, és pikáns fűszerekkel kellemes és laktató kombinációt alkot, és mivel kevés idő- és energiaráfordítást igényel, bármikor elkészíthetjük. Tipp: újramelegítve is finom, így nyugodtan magunkkal vihetjük a munkába reggelire, vagy ebédre.
Hozzávalók:
- 800 g kelbimbó
- 10 db tojás
- 300 g tejföl (12%)
- 1 csésze zsemlemorzsa
- 2 ek csípős paprikakrém
- só, bors ízlés szerint
Elkészítés:
- A kelbimbót sós vízben puhára főzzük (villa szúrópróbával ellenőrizzük) [20 perc]
Ezalatt a tojásokat keményre főzzük [10 perc]
A sütőt 180°C-ra előmelegítjük. - A kész kelbimbókat fejenként kettévágjuk, a tojásokat felszeleteljük.
A tejfölt összekeverjük a paprikakrémmel. - Egy jénai tál aljára zsemlemorzsát szórunk, (ez felszívja a nedvességet sütés közben), majd elkezdjük egymásra rakni a rétegeket: 1. kelbimbó sózva, borsozva; 2. tojás; 3. tejföllel megkenjük. A folyamatot háromszor megismételjük, majd újabb réteg zsemlemorzsa következik.
- Kb. 40 perc alatt sütjük, míg a zsemlemorzsa aranybarnára nem pirul.
Jó étvágyat!